Gondtalan élet időskorban. 2. rész. A humor is segít

Ahogy idősebbek leszünk egyre tapasztaltabbá válunk a világ dolgaiban. Eddigi életünk során mindnyájunknak jutott örömből, stresszből és szomorúságból is. Vegyük észre és becsüljük meg a pozitív dolgokat, örüljünk ha bármilyen kellemes dologgal találkozunk, értékeljük és élvezzük azt!

Sokunknak hajdan azt tanították, hogy ne mutassuk ki az érzéseinket, ne sírjunk ha valami fáj, mert az a gyengeség jele. Ezzel nagyon vigyázni kell, mert ha elfojtjuk a bennünk lévő feszültséget, az haraghoz és végső soron depresszióhoz vezethet. Valamilyen formában fel kell tudni dolgozni magunkban, ha nem tudjuk kivel megbeszélni problémáinkat, akkor az is használhat, ha egyszerűen leírjuk egy papírra, ami bánt minket, és aztán összetépjük.

Fogadjuk el azokat a dolgokat, amelyeken nem tudunk változtatni! Az életben sok olyan dolog van, amire nincs ráhatásunk. Koncentráljunk inkább azokra, amelyekre van!

Amikor szembe találjuk magunkat saját korlátainkkal, akkor segíthet a humor és az önirónia is. A nevetés amúgy egyfajta gyógyszer a test és az elme számára. Segít abban, hogy kiegyensúlyozottak, energikusak, örömökben teljesek és egészségesek maradjunk bármely életkorban. A humorérzék segít átvészelni a nehéz időket, kinevetve az élet abszurditásait és túljutni a nehézségeken.